Holistic Dental Hygienist Live Healthy & Active Lifestyle

Dental Hygienist (GR)

Οι οδοντιατρικοί υγιεινολόγοι είναι άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες στοματικής υγείας, που εστιάζουν στην πρόληψη ασθενειών, μέσω κλινικής παρέμβασης και εκπαίδευσης. Η πρόληψη είναι θεμελιώδης για τη διαχείριση της στοματικής υγείας.

Οι οδοντιατρικοί υγιεινολόγοι επικεντρώνονται σε τεχνικές που διασφαλίζουν ότι οι στοματικοί ιστοί και τα δόντια διατηρούνται και παραμένουν υγιείς, προκειμένου να αποτραπούν οι οδοντικές παθήσεις, ιδιαίτερα κοινές χρόνιες παθήσεις όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα και η ενεργός περιοδοντίτιδα.

Η παροχή εκπαίδευσης για την υγεία των δοντιών, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών συμβουλών και της διακοπής του καπνίσματος, και κλινικών διαδικασιών όπως ο καθαρισμός της ρίζας βοηθά επίσης τους ασθενείς να διαχειριστούν υπάρχουσες καταστάσεις όπως την περιοδοντική νόσο, καρδιαγγειακή νόσο, καρκίνους του στόματος, διαβήτη και αναπνευστικές παθήσεις (σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων).

Οι δεξιότητες, οι γνώσεις και η κατάρτιση των οδοντιατρικών υγιεινολόγων είναι εκτεταμένες. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επιστήμες υγείας, ανθρώπινη βιολογία, ανατομία και φυσιολογία, μικροβιολογία, παθολογία, στοματική ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακολογία, οδοντιατρικά υλικά, περιοδοντολογία, παράγοντες κινδύνου, αιτιολογία ασθένειας, καριολογία, ορθοδοντική, γηριατρική οδοντιατρική, οδοντιατρική ειδικών αναγκών, προαγωγή στοματικής υγείας και εκπαίδευση, οδοντιατρική δημόσια υγεία, προληπτική οδοντιατρική, κοινοτική οδοντιατρική, ελάχιστη παρέμβαση, οδοντιατρική ακτινογραφία, προσωρινές αποκαταστάσεις, τοπική αναισθησία και κλινική πρακτική, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων, σχεδιασμός διάγνωσης και θεραπείας και παράδοση εντός του πεδίου εφαρμογής της πρακτικής.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στοματικής υγείας, η βελτίωση της στοματικής υγείας και συνεπώς και της γενικής υγείας.

Οι οδοντιατρικοί υγιεινολόγοι αποτελούν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση προτύπων που παρέχουν την υψηλότερη δυνατή φροντίδα σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών στρατηγικών που ευθυγραμμίζονται με τη βέλτιστη παροχή φροντίδας στοματικής υγείας.

Follow by Email
Instagram